Husein Kurjaković iz NiP-a je novi predsjedavajući Gradskog vijeća Gradačac

Radiosarajevo.ba
Husein Kurjaković iz NiP-a je novi predsjedavajući Gradskog vijeća Gradačac
Foto: Narod i pravda / Gradačac

Na današnjoj hitnoj sjednici Gradskog vijeća Gradačac dužnosti predsjedavajućeg Gradskog vijeća razriješen je Enir Šakić a za novog predsjedavajućeg izabran je Husein Kurjaković iz Naroda i Pravde.

Hitnu sjednicu Gradskog vijeća Gradačca sazvalo je 17 vijećnika, a nova koaliciona većina nastala je usljed turbulencija u SDP-u u Tuzlanskom kantonu.

Naime, dio vijećnika iz SDP-a u Gradačcu napustio je SDP te su zajedno sa SDA prošle sedmice pokušali formirati novu većinu u Gradskom vijeću što im nije pošlo za rukom. Novu većinu koja je danas izabrala Kurjakovića za predsjedavajućeg čini SDP, Narod i Pravda te Regionalni demokratski savez Gradačac.

Ensar Mešanović, predsjedavajući Povjereništva Naroda i Pravde u Gradačcu, kaže kako se nova većina u Gradskom vijeću nada nastavku uspješne saradnje sa gradonačelnikom Edisom Dervišagićem te nastavak uspješnog rada na realizaciji projekata od interesa za građane Gradačca.

Gradačac je prva lokalna zajednica u kojoj je Narodu i Pravdi pripala odgovorna funkcija predsjedavajućeg lokalnog parlamenta. Iz ove stranke poručuju kako su imenovani ponijeli emanet odgovornosti prvenstveno prema građanima kojima su dužni odgovarati za svoj rad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije