Humanitarnim pohodom pomoći porodici dječaka koji je počinio samoubistvo

Fena
Humanitarnim pohodom pomoći porodici dječaka koji je počinio samoubistvo
Humanitarni pohod na planinu Visočicu, s ciljem prikupljanja novca za pomoć porodici Šišić iz Željeznog Polja, bit će organiziran u subotu, 19. novembra.

Ova porodica nedavno je imala tragediju, kad je najstariji sin, učenik devetog razreda, izvršio samoubistvo. Roditelji s petero djece žive u neimaštini, a otac je nepokretan zbog problema s kičmom.

Subotnji pohod do vrha Visočice (1.736 metara nadmorske visine) na istoimenoj planini, organizira Stanica planinarskih vodiča Sarajevo, a novac uplaćen za učešće u pohodu bit će doniran porodici Šišić.

"Jednom godišnje, a u subotu je to treći put, organiziramo turu humanitarnog karaktera. U prethodne dvije godine smo novac prikupljen na taj način donirali za liječenje, a ovog puta prikupljeni novac ćemo dati porodici Šišić", rekla je za Fenu planinarski vodič Hasna Smječanin.

Pozvala je planinare, ljubitelje prirode da učešćem u subotnjem pohodu doprinesu realizaciji humanitarne akcije.

Učesnici pohoda koji će iz Sarajeva do Sinanovića putovati autobusom plaćaju 20 KM, a oni koji će do starta pohoda stići ličnim prijevozom plaćaju 10 KM.

Prijevoz autobusom je organiziran s polaskom ispred Zemaljskog muzeja u 7.30 sati.

Prijave za pohod mogu se izvršiti kod vodiča: Emin Gibović (tel.061 500 401), Sanja Korać (tel. 061 507 447), Amra Nalo (tel. 061 241 736), Edin Karadža (tel. 061 340 045) i sekretar Stanice planinarskih vodiča Husein Šabić (tel. 061 579 605).

Trajanje uspona je 2,5 sata, a dva sata je planirano za povratak s vrha Visočice do Sinanovića. Po kondicionim i tehničkim parametrima tura spada u kategoriju lake do srednje zahtjevne.

"Također, moguće je pješačiti samo dio ture, i vratiti se u Sinanoviće u pratnji vodiča", kaže Smječanin.

Svi koji žele pomoći mogu to uraditi uplatom na račune ispod:

Za uplate iz BiH:

Intesa Sanpaolo Banka BIH

154-160-20044490-67

Za uplate iz inozemstva:

Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BIH

SWIFT CODE:UPBKBA22

IBAN: BA39 1541602004449067

Primalac: Udruženje “Pomozi”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo

Svrha: Za porodicu Šišić

Paypal: paypal1@pomozi.ba

Oni koji žele da donesu stvari, mogu to uraditi dolaskom na njihovu adresu, dr. Fetaha Bećirbegovića br.8 (Čengić-Vila - Sarajevo) svakim danom osim nedjelje do 18 sati. U slučaju da neko želi posjetiti porodicu, možete se javiti Udruženju Pomozi.ba kako bi se dogovorila posjeta, a jedan od njihovih volontera stalno je prisutan u Željeznom Polju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije