Hrvatska predsjednica danas u Sarajevu: Susreti s brojnim bh. zvaničnicima

Radiosarajevo.ba
Hrvatska predsjednica danas u Sarajevu: Susreti s brojnim bh. zvaničnicima
Foto: BHRT / Ilustracija
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar- Kitarović danas stiže u dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini, gdje će se sastati sa bh. zvaničnicima.

Ona bi trebala danas avionom sletjeti u 9.30 sati na Međunarodni aerodrom Sarajevo. Treba napomenuti da je njen dolazak bio planiran sinoć, no ona na Sarajevski aerodrom nije sletjela, navodno iz sigurnosnih razloga.

Programom je planirana ceremonija svečanog dočeka uz vojne počasti, kao i susret hrvatske predsjednice s članovima Predsjedništva BiH. Također, predviđeno je da se hrvatska predsjednica sastane i s članovima Kolegija Parlamentarne skupštine BiH, te predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem,

Također, prema protokolu, predsjednica Hrvatske će se u Sarajevu susresti i s kardinalom Vinkom Puljićem, te s Udruženjem "Majke Srebrenice", nakon što su nedavno razmijenili i pisma.

Nakon Sarajeva Grabar Kitarović posjetit će i Novu Bilu, kao i samostan Guča Gora, a u Vitezu će razgovarati s Hrvatima koji su načelnici općina. U Žepču će posjetiti Katolički centar, a posjetu će završiti u petak u Tuzli, Orašju i Derventi.

Treba napomenuti da je "Bošnjački pokret" danas u 11 sati najavio mirni protest ispred ambasade Republike Hrvatske, na Trgu djece Sarajeva, a zbog politike aktuelnih vlasti Hrvatske, na čelu sa predsjednicom Grabar-Kitarović, prema državi Bosni i Hercegovini i bošnjačkom narodu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije