Prva reakcija povratnika iz Prijedora nakon što je nasilnik pušten na slobodu

A. S.
Prva reakcija povratnika iz Prijedora nakon što je nasilnik pušten na slobodu
PrtScr / Azrin Hodžić: Povratnik iz Prijedora kojeg je napao nasilnik Renato Marjanović

Očekivao sam da će Renato Marjanović biti pušten na slobodu. S obzirom da poznajem zakone, drugu odluku Policijske uprave Prijedor nisam ni očekivao. Nadam se da će sada Tužilaštvo uraditi svoje. Oni su sada na potezu, kazao je za Radiosarajevo.ba Azrin Hodžić, povratnik iz Prijedora kojeg je nasilnik Marjanović natjerao da sa svoje prikolice prije dva dana ukloni grb Bosne i Hercegovine.

Mladić koji je napao povratnika u Prijedoru pušten na slobodu

Uhapšen nasilnik koji je maltretirao čovjeka zbog zastave BiH

Podsjetimo, Marjanović je prethodno natjerao Hodžića da skine grb BiH sa cerade kamiona, te da se izvini Srbima.

Nasilnik Renato Marjanović i povratnik Azrin Hodžić - undefined

Hodžić, u prvoj reakciji nakon što je saznao da je Marjanović pušten na slobodu, za naš portal kazao je da je čuo da Marjanović iza sebe ima mnogo krivičnih djela, te da je osoba koja ima psihičkih problema.  

„Vjerujem da će biti smješten u ustanovu kojoj pripada i da će se tamo nastaviti liječiti. Ja imam informaciju da on nije sam djelovao. Navodno, a to je rekao i tokom saslušanja, Renato me napao na incijativu pojedinaca iz Banje Luke, kojima je smetao grb Bosne i Hercegovine koji imam već duže vrijeme“, kaže Hodžić.  

Na naše pitanje da li se boji za svoju sigurnost, Hodžić je za Radiosarajevo.ba kazao:

„Ja se ne bojim, to sam rekao i policiji kada sam prijavio Marjanovića. I njima sam rekao, sebi više neću dozvoliti da me on ili neko drugi u budućnosti udari, već ću sam reagirati i poduzeti mjere da zaštitim svoju sigurnost“.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije