Radijatori hladni, učionice prazne: Raspust produžen zbog kvara na kotlovima

Fena
Radijatori hladni, učionice prazne: Raspust produžen zbog kvara na kotlovima
Zbog kvara na kotlovima u sistemu daljinskog grijanja Zenica je jutros ponovo bez grijanja, odnosno, tačnije kazano gotovo 16.000 stanova i poslovnih prostora ponovo su hladni na trenutnih -8 stepeni Celzijusa.

Između ostalih bez grijanja su ostali i brojni školski prostori, zbog čega je ministar za obrazovanje, nauku i kulturu Zeničko-dobojskog kantona odlučio da u četvrtom po veličini gradu u Bosni i Hercegovini produži zimski raspust.

Kako je rečeno u Ministarstvu, zimski raspust je produžen do srijede 1. februara, i to u svim osnovnim i srednjim školama na području grada Zenice, koje koriste usluge gradskog daljinskog grijanja.

Ministar Mensur Sinanović je, u skladu s ovlaštenjima, donio ovu odluku, te će djeca iz ovog grada još dva dana provesti van škola. Podsjećamo, ovo je drugi put da se u ovom kantonu produžava raspust, ali ovog puta na ograničenom području. Ranije je zbog ekstremno niskih temperatura i neuvjetnih cesta raspust produžen do 30. januara, a nakon što su danas škole u Zenici trebale početi radom u punom kapacitetu to je onemogućeno zbog nedostatka grijanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije