Hitno riješiti problem: Sarajevu nedostaje 90 vatrogasaca!

Radiosarajevo.ba
Hitno riješiti problem: Sarajevu nedostaje 90 vatrogasaca!
Foto: SSKDSN / Sa sastanka

V.d. direktor Kantonalne uprave Civilne zaštite Kantona Sarajevo Kemal Cacan primio je danas članove Upravnog odbora Sindikalne organizacije Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo. 

Razgovarano je o hitnosti usklađivanja svih zakonskih akata i pravilnika sa Kolektivnim ugovorom za za državne službenike i namještenike u organima državne službe Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Samostalnog sindikata kantonalnih državnih službenika i namještenika. 

Članovi Sindikata upoznali su v.d. direktora Kemala Cacana sa hitnosti usklađivanja svih zakonskih akata i pravilnika, te ukazali na hitnost prijema vatrogasaca, gdje po sistematizaciji nedostaje oko 90 vatrogasaca.

"Upravni odbor Sindikalne organizacije PVB KS izuzetno je zadovoljan činjenicom da je Vlada Kantona Sarajevo po prvi put na radno mjesto kao v.d. direktora KUCZ postavila nestranački kadar, a pogotovo činjenicu da je Kemal Cacan osoba koja razumije naš posao i naše potrebe", saopćeno je.

Naglašeno je da u narednom periodu trebaju biti riješena sva otvorena pitanja, te riješeni problemi u vezi ranijih nezakonitih postupanja članova Uprave prema vatrogascima.

Cacan istakao je da poštuje sindikalnu borbu i da je on uvijek davao podršku punim radničkim pravima, te da će učiniti sve kako bi vatrogasci imali sve neophodne uslove i opremu za rad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije