Službe odgovorile izazovu: "Spašeni" svi putnici iz srušenog aviona u Mostaru

Radiosarajevo.ba
Službe odgovorile izazovu: "Spašeni" svi putnici iz srušenog aviona u Mostaru
Više od pedeset osoba iz hitnih službi grada Mostara učestvovalo je u velikoj vatrogasnoj vježbi "Sierra-Kilo 1", koja se održala u četvrtak u Međunarodnoj zračnoj luci Mostar.

U skladu sa zakonskim obavezama i Pravilnikom o Spasilačko-vatrogasnoj vježbi, Međunarodna zračna luka Mostar je organizirala ovu vatrogasnu vježbu, kako bi provjerila izvedbu plana za izvanredne situacije na aerodromu, piše Bljesak.info.

"Vježba je ispala više nego dobra. Ovo je vježba koju smo po zakonu dužni uraditi svako dvije godine. Dakle ovo je sveobuhvatna vježba, u kojoj pored aerodromskih službi sudjeluju i gradske, koje su i ovaj put pokazale dobrim i sposobnim", rekao je Marko Kraljević, šef osiguranja mostarske zračne luke.

U vježbi su, kaže Kraljević, pored osoblja Zračne luke, sudjelovale Vatrogasna jedinica Mostar, služba Hitne pomoći i kantonalna policija.

"U ovoj vježbi sudjelovalo je oko 20 ljudi iz Zračne luke, a iz gradskih službi sudjelovalo je oko 30 do 40 ljudi. Cijelo vrijeme se pripremamo za ovakve vježbe, jer svaki mjesec radimo standardne vježbe brzine intervencije, a vježbu ovih razmjera, kada sudjeluju i gradske službe, radimo svako dvije godine", pojasnio je Kraljević.

Ova vježba, prema ocjenama, izvedena je uspješno te su svi putnici spašeni iz srušenog aviona, na kojem su prakticirali plan za izvanredne situacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije