Hitna sjednica Parlamenta BiH o migrantima i stanju u pravosuđu

Radiosarajevo.ba
Hitna sjednica Parlamenta BiH o migrantima i stanju u pravosuđu
Foto: Radiosarajevo.ba / Parlament BiH

Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH bit će održana u petak sa početkom u 10 sati, saopšteno je iz ovog Doma.

Na dnevnom redu naći će se dvije tačke.

Prva od njih je aktuelna situacija u pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine, s akcentom na obaveze iz preporuka Evropske komisije.

Poslanici Predstavničkog doma trebalo bi da raspravljaju i o migrantskoj krizi u BiH. Na dnevonm redu je Informacija Vijeća ministara BiH o kontroli i upravljanju prilivom masovnog broja migranata i izbjeglica u BiH, sa posebnom pažnjom na aktuelnu sigurnosnu i humanitarnu situaciju na području Unsko-sanskog kantona.

Podsjetimo, 14 poslanika zatražilo je jučer hitnu sjednicu Predstavničkog doma. Sjednicu su zahtijevali Nermin Nikšić, Branislav Borenović, Dragan Mektić, Jasmin Emrić, Nada Mladina, Damir Arnaut, Predrag Kojović, Edita Đapo, Enver Bijedić, Mira Pekić, Mirsad Kukić, Aida Baručija i Mirjana Marinković Lepić.

Predstavnički dom Parlamenta BiH još uvijek nije održao nijednu sjednicu.

Posljednja sjednica bila je zakazana za 11. april, ali nije bila održana zbog nedostatka kvoruma, odnosno, nisu došli poslanici iz reda srpskog naroda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije