Hitna pomoć ponos grada Sarajeva: Spasili život navijaču FK Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Hitna pomoć ponos grada Sarajeva: Spasili život navijaču FK Sarajevo
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Nogometna utakmica Premijer lige BiH između Sarajeva i Radnika

Neposredno pred početak večerašnje utakmice između Sarajeva i Radnika, na zapadnoj tribini stadiona "Asim Ferhatović Hase", na ulazu A5, jednom od navijača je pozlilo.

Drama na tribinama Koševa: Pozlilo navijaču Sarajeva, prebačen u bolnicu

Prisutni su odmah pozvali ekipu Hitne pomoći Kantona Sarajeva, koja se nalazila na medicinskom osiguranju ovog događaja.

Po dolasku na mjesto nesreće ekipa Hitne pomoći zatiče našeg sugrađanina bez svijesti, pulsa i disanja.

Odmah su započeli sa provođenjem naprednih mjera oživljavanja koje su nakon drugog isporučenog elektro šoka urodile plodom.

Kako saznaje Radiosarajevo.ba, srce našeg sugrađanina ponovo je zakucalo, što je i potvrđeno našem portalu iz Hitne pomoći.

Spretnost, educiranost i vrhunska medicinska oprema tima Hitne pomoći, uz maksimalnu odgovornost FK Sarajevo koji za svaki svoj susret angažuje medicinske profesionalce JU ZHMP KS, i u ovom slučaju bili su dobitna kombinacija.

Ekipa Hitne pomoći nakon uspješne reanimacije, sa stabilnim vitalnim parametrima, pacijenta su predali osoblju Klinike Urgentne Medicine KCUS-a na daljnji tretman.

Iskrene čestitke ekipi Hitne pomoći. Hitna pomoć ponos grada Sarajeva!!!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije