Slavlje u centru grada: Uz Miligram i vatromet Zenica ušla u Novu godinu

Radiosarajevo.ba
Slavlje u centru grada: Uz Miligram i vatromet Zenica ušla u Novu godinu
Hiljade Zeničana i turista dočekali su Novu 2018. godinu na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici, uz sjajnu zabavu i bend Miligram.

Doček 2018. godine počeo je u 12 sati posljednjeg dana 2017. godine uz najmlađe sugrađane iz zeničkih vrtića, učesnike plesnih grupa, Dječije i lutkarske scene BNP-a, KUD Željezara Zenica, prenosi Zenit.ba.

U centralnom programu, koji je počeo u večernjim satima su nastupili DJ-evi, Gruver bend, a od 22 sata i beogradska grupa Miligram sa kojom su Zeničani, uz vatromet, ušli u 2018. godinu.

Neposredno poslije dočeka, hiljadama Zeničana se obratio gradonačelnik Fuad Kasumović sa željom da 2018. godinu provedu u zdravlju, veselju i u nadi da će Zenica napredovati, pa tako i da će sugrađani imati više hrabrosti da se bore za bolje uslove za život koje svakako zaslužuju.

Ove godine, kao i prošle, u centru Zenice održavaju se i Zimske čarolije koje upotpunjuju "zimski grad", u organizaciji Fiori group i Radija Zenit, uz podršku RTV Zenice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije