Helikopterom OS BiH spašena povrijeđena ženska osoba s planine Prenj

Radiosarajevo.ba
Helikopterom OS BiH spašena povrijeđena ženska osoba s planine Prenj
Helikopter za hitnu medicinsku evakuaciju Oružanih snaga BiH (MEDEVAC) danas je izvršio prijevoz teško povrijeđene ženske osobe s područja planine Prenj u Dom zdravlja u Konjicu.

Evakuacija je izvršena na zahtjev Operativno-komunikacijskog središta - 112 (OKS-112) Ministarstva sigurnosti BiH, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Iako je teren bio nepristupačan, posada helikoptera je hitno i profesionalno reagirala, gdje je pokazano znanje i stručnost za reagiranje u situacijama gdje je ugrožen ljudski život.

Ovo je još jedna u nizu uspješnih MEDAVAC operacija gdje su OS BiH, kao i mnogo puta do sada, svojim angažiranjem spasili život i kada je hitna intervencija zračnim putem bila jedini način da se spasi ono najvrednije – ljudski život.

Oružane snage BiH će i dalje u okviru raspoloživih kapaciteta i resursa biti u stalnoj pripravnosti za pružanje asistencije civilnim organima vlasti u BiH po zahtjevima i u vanrednim situacijama i time dati svoj puni doprinos u izvršavanju zakonom propisanih zadaća, stoji na kraju saopćenja MO BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije