HDZ 1990: S ovim izbornim zakonom, nema se više smisla natjecati

Radiosarajevo.ba
HDZ 1990: S ovim izbornim zakonom, nema se više smisla natjecati
PrtScr / Podsmijeh Diane Zelenike

U Izbornom štabu stranke HDZ 1990 vrlo su razočarani činjenicom da Željko Komšić vodi za hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Tvrde kako se vraćamo unazad, kako ovakav Izborni zakon ovoj državi neće donijeti ništa dobro, kako se s njim nema više smisla natjecati, i kako je ovaj izborni proces mukotrpan i tako složen... 

Sutra će održati i sjednicu Predsjedništva stranke te se oglasiti ovim povodom.

Krako se obratila i njihova kandidatkinja za Predsjedništvo BiH, Diana Zelenika, koja je rekla sljedeće: "Ovo večeras pokazuje da stvarno nismo zrelo društvo, jer se ta zrelost očituje i u broju žena u politici. Očigledno nismo dovoljno zreli..."

Komentirala je Zelenika i ćutnju udruženja koja bi se trebala baviti ženskim pravima: "Nisam čula da su se ijednom oglasila", a Zelenika je mišljenja i kako bi se jedna agencija u Parlamentu trebala ugasiti - riječ je o Agenciji za ravnopravnost spolova.

Na pitanje da li će čestitati protukandidatu na pobjedi, odgovorila je, nakon podsmijeha:

"Kada bi bila sigurna da su ovo regularni izbori, ja bih svakako čestitala. Ali, nisam sigurna da jesu. Bit ću pristojna, naravno, čestitat ću, ali s malom zadrškom."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije