Halilović: Nastavljaju se aktivnosti s ciljem pronalaska ubica policajaca

Fena
Halilović: Nastavljaju se aktivnosti s ciljem pronalaska ubica policajaca
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Mevludin Halilović
Opsežna policijska akcija na pronalasku i identificiranju osoba koje bi se mogle dovesti u vezu s gnusnim ubistvom dvojice sarajevskih policajaca, a koja je u međuvremenu proširena i na područje Republike Srpske (RS), nastavlja se i danas.

"Nastavljaju se aktivnosti na rasvjetljavanju ovog teškog krivičnog djela, po planu koji je sačinjen jučer", kazao je komesar Ministarstva unutarnjih poslova KS Mevludin Halilović.

Halilović je ranije rekao da se radi o aktivnostima koje provodi MUP KS u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) i Federalnom upravom policije (FUP).

U međuvremenu su izvršene provjere alibija za određene osobe za koje postoje saznanja da bi se mogle dovesti u vezu s izvršenjem dvostrukog ubistva.

Naime, pripadnici MUP-a RS-a priveli su jučer više osoba koje se mogu dovesti u vezu sa spomenutim teškim zločinom, a koje su sinoć privedene u prostorije MUP-a KS-a.

Također, prema najavama, danas biti napravljen presjek aktivnosti u cijelom 'slučaju' te da su u međuvremenu angažirane dodatne snage. 

Sjećanje / Neka im je laka zemlja bosanska: Ko su bili policajci koji su ubijeni u Sarajevu
KS / Svjedok pucnjave: Čula sam tri rafala, gledala sam kako ubice bježe u "bijesnom" autu
KS / Premijer, komesar i ministar poručili napadačima: Prevrnut ćemo sve da vas nađemo
Potvrđeno / Sarajevo: Nakon višesatne borbe preminuo i drugi policajac 

U sarajevskom naselju Alipašino Polje - C faza, u blizini tržnog centra "Bingo", u petak ranu ujutro, zasada nepoznati počinitelji, zasuli su rafalnom paljbom policijsku patrolu, koja ih je zatekla u krađi motornog vozila.

Policajac Adis Šehović smrtno je stradao na mjestu događaja, a njegov kolega Davor Vujinović, koji je teško ranjen, podlegao je nakon višesatne borbe za život na KCUS-u. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije