! / Hahn pojasnio o čemu je razgovarao sa Murizom i Suzanom

28. 03. 2019. u 14:15:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Johannes Hahn, europski komesar za proširenje i susjednu poliitiku održao je danas konferenciju za medije nakon sastanka sa liderima stranaka u Bosni i Hercegovini, članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, ali i roditeljima ubijenih mladiđa - Davida Dragičevića i Dženana Memića.

Na konferenciji za medije Hahn je govorio o sastanku.

"Hvala vam na tom pitanju. Dalo mi je priliku da pojasnim neke stvari. Ekspert će voditi istragu o ovim slučajevima. Ekspert za pravosuđe i funkcioniranje pravosuđa. Na osnovu njegove ocjene i ocjene kolega očekujemo izvještaj koji će navesti konkretne mjere koje treba preduzeti. Ova dva slučaja su prilika da se kroz konkretne slučajeve utvrde propusti u pravosuđu", rekao je Hahn.

Muriz i Suzana nakon sastanka s Hahnom: EU dolazi da ispita rad pravosuđa

Komesar za evropsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannes Hahn sastao se danas s majkom Davida Dragičevića, Suzanom Radanović, i ocem Dženana Memića, Murizom Memićem. Razgovor je održan danas u podne u prostorijama Delegacije Evropske unije u Sarajevu, a između ostalog biti riječi o vođenju istraga u slučajevima stradanja dvojice mladića.

NEMA KOMENTARA