GS: Otkazivanje Bh. povorke ponosa je voda na mlin dušmana Sarajeva i BiH

Radiosarajevo.ba
GS: Otkazivanje Bh. povorke ponosa je voda na mlin dušmana Sarajeva i BiH

U povodu zahtjeva stranke Narod i Pravda da organizatori otkažu predstojeću Povorku ponosa, saopćenjem se oglasio Građanski savez (GS).

"Povodom primitivnih poziva da se prva Bh. povorka ponosa otkaže, uz implicitne prijetnje sigurnosnim problemima, od strane vladajuće stranke Narod i pravda, Građanski savez (GS) ovim putem ponavlja punu podršku organizatorima i osuđuje pozive na otkazivanje.Smatramo da je vladavina prava tekovina koju mogu bez diskriminacije uživati svi građani i građanke. Anticivilizacijski poziv da se otkaže Bh. povorka su pozivi na pravno, a možda i pravo nasilje i uzimanje zakona u svoje ruke.

Otkazivanje Bh. povorke ponosa je voda na mlin dušmana Sarajeva i naše domovine koji uporno hoće da svijetu objasne da smo mi konzervativna, zatucana, neslobodna sredina u kojoj nema vode, zrak je kvaliteta onog u Pjongjangu i manjine imaju položaj kao u teokratskom režimu koji NiP očito priželjkuje.

NiP upravlja ključnim procesima u Kantonu Sarajevo u zadnjih 10-ak godina. Sve su dali od sebe da zakoče napredak u Sarajevu i očito je da su i u ovoj koaliciji tu da bi spriječili da Sarajevo bude moderan, svjetski grad u kojem je dobrodošao svako ko dijeli vrijednosti civilizovanog svijeta. Pozivamo koalicijske partnere NiP da ovaj sramni ultra-desničarski prijedlog odbiju i disciplinuju primitivce u svojim njedrima.

Sarajevo je uvijek bilo, i ostaće oaza slobode, mjesto gdje sve manjine mogu živjeti bez straha od nasilja i prijetnji nasiljem.

Na kraju, pozivamo sve progresivne i civilizovane snage u BiH da stanu u zaštitu sloboda naših sugrađana i sugrađanki da mirno prošetaju svojim gradom onako kako oni misle da treba", kaže se u saopćenju Građanskog saveza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije