Grupa "Pravda za Davida": Neki subjekti žele iskoristiti našu borbu

Radiosarajevo.ba
Grupa "Pravda za Davida": Neki subjekti žele iskoristiti našu borbu
FOTO: Facebook / Fotografije pomenute Facebook grupe

Grupa „Pravda za Davida“ i porodica pokojnog Davida Dragičevića je već nekoliko puta pokušana da se iskoristi od strane raznih subjekata za ostvarivanje nekih njihovih ciljeva, navodi se u saopćenju grupe „Pravda za Davida“.

Dodaje se da ciljevi tih subjekata nisu u skladu sa onim za šta se oni zalažu od samog početka.

„A to je istina o ubistvu Davida i pravda za počinjeno ubistvo. Najnoviji istup je imala neka novoformirana grupa na Facebooku, koja nema nikakve veze sa 'Pravdom za Davida' i od koje se i porodica i svi naši članovi kategorično ograđuju. Ovakvi subjekti su vjerovatno i osmišljeni samo sa ciljem prljanja ugleda i časti jedne iskrene građanske inicijative, koja se koristi isključivo legitimnim metodama u borbi protiv bezakonja i nepoštovanja osnovnih ljudskih prava i koja djeluje sa ciljem obezbjeđivanja sigurne budućnosti za svu našu djecu“, naglašeno je.

Ovim putem iz grupe „Pravda za Davida“ zamolili su sve građane i svoje članove da ne nasjedaju na ovakve i slične provokacije pojedinih grupa.

„Jer jedino i isključivo grupa 'Pravda za Davida' i njeni odabrani predstavnici imaju pravo da zastupaju naše stavove i ciljeve u ime porodice i svih ostalih članova“, istaknuto je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije