Grozan prizor: Pomor ribe na ušću Sušice u Neretvu

Radiosarajevo.ba
Grozan prizor: Pomor ribe na ušću Sušice u Neretvu
Foto: Facebook / Pomor ribe

Iz Građanske inicijative „Jer nas se tiče“ jutros su na svojoj Facebook stranici objavili informaciju o tome da su na ušću potoka Sušica, koji prolazi uz deponiju „Uborak“ i koji se ulijeva u rijeku Neretvu, zatekli grozne prizore pomora ribe.

"Nakon što smo javnosti iznosili niz činjenica, dokaza, dokumenata, foto i video-materijala da su u prethodnom periodu prekršeni svi mogući zakoni i pravila, objavljujemo pomalo i uznemirujuće fotografije koje dovoljno govore same po sebi. Na samom ušću potoka Sušica, koji prolazi kraj deponije i ulijeva se u Neretvu zatekli smo grozne prizore pomora ribe, a uzrok svega toga vam valjda ne trebamo ni govoriti", napisali su iz Građanske inicijative.

Podsjećamo, mještani su u četvrtak održali proteste kojima su poručili da neće odsutati od svojih zahtjeva. Oni traže da se doponija "Uborak" zatvori i sanira, te da se iznađe lokacija za novo odlagalište.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije