Grbić: Pojeftinjenje goriva za 0,05 KM po litri poniženje za prevoznike

Radiosarajevo.ba
Grbić: Pojeftinjenje goriva za 0,05 KM po litri poniženje za prevoznike
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Pumpa

Za prevoznike iz Republike Srpske smanjenje cijene goriva od 0,05 KM po litri je poniženje, jednostavno nemamo komentara na tako nešto i ne prihvatamo tu cijenu, izjavio je danas Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika RS, javlja Anadolu Agency (AA)

Prethodno je Ministarstvo trgovine i turizma saopštilo da će cijene naftnih derivata od sutra biti niže na pumpama u Republici Srpskoj, a da su pojedini distributeri naftnih derivata su već u toku današnjeg dana snizili cijene u iznosu od 0,05 KM po litri goriva.

"Poslali smo svoj zahtjev Vladi RS na razmatranje pa vidjećemo sutra šta će biti", kazao je Grbić.

Prevoznici su od Vlade RS tražili da gorivo bude jeftinije 0,30 KM po litri.

"Tražimo i uvođenje povrata na svakih potrošenih 1.000 litara 0,15 KM kao što je u okruženju. Tražimo da se uvedu vinjete stranim prevoznicima i da plaćaju putarinu u BiH kao što i mi to plaćamo u zemljama Evropske unije i u okruženju, a da se na osnovu tog prihoda umanje troškovi registracije, putarina za teretna motorna vozila", kazao je Grbić.

Dodao je da su od Vlade RS tražili i da prevoznici i građani koje je evidentirala policija u protestima ne budu kažnjeni.

Na nekoliko važnih raskrsnica u Banjaluci prethodna tri dana bio je blokiran saobraćaj, a isto se očekuje i danas od 17 do 18 časova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije