Granična policija BiH: Skup u Višegradu nije u našoj nadležnosti

Radiosarajevo.ba
Granična policija BiH: Skup u Višegradu nije u našoj nadležnosti
Foto: Armin Durgut/Pixsell / Četnici na Draževini
Povodom javnog skupa održanog na području Višegrada oglasili su se iz Granične policije Bosne i Hercegovine.

Naveli su kako pitanja u vezi skupa nisu u njihovoj nadležnosti, kao što nije ni odobravanje javnih skupova ili javni red i mir van zaštitne zone ili graničnih prijelaza.

"Tokom današnjeg, kao i prethodnih dana, nije održan javni skup niti je zabilježen incident u zaštitnom pojasu i na graničnim prijelazima u zoni odgovornosti Jedinice granične policije Višegrad. Sva pitanja u vezi odobravanja javnog skupa i javnog reda i mira na području Višegrada u nadležnosti su Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske", saopćeno je iz GP BiH.

Ističu kako tokom obavljanja graničnih kontrola nisu pronađeni sporni predmeti, niti osobe koje se vode kao sigurnosno interesantne.

"Na području u zoni odgovornosti Jedinice granične policije Višegrad provođene su pojačane granične provjere i nisu evidentirane osobe koje se u relevantnim bazama podataka dovode u vezu s krivičnim djelima ili prekršajima u vezi javnog reda i mira, niti su evidentirane osobe koje se u bazama vode kao sigurnosno interesantne. Tokom obavljenih graničnih kontrola na drugoj liniji provjera vozila i osoba prilikom ulaska u BiH nisu pronađeni predmeti koji bi mogli poslužiti za počinjenje prekršaja i krivičnih djela ili drugi sporni predmeti", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije