Gradonačelnik Bihaća Fazlić: Vjerovatno ćemo morati na proteste u Sarajevo

Fena
Gradonačelnik Bihaća Fazlić: Vjerovatno ćemo morati na proteste u Sarajevo
Screenshot / ABC TV

Nezadovoljni državnom strategijom u rješavanju migrantske krize na području Unsko-sanskog kantona i činjenicom da ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić ni danas nije ponudio konkretna rješenja za privremeno zbrinjavanje ilegalnih migranata, vijećnici i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić najavili su da će vjerovatno "morati na proteste u Sarajevo".

"Nećemo ići sutra, kako je bilo prethodno najavljeno, ali je očigledno da ćemo u dogledno vrijeme morati protestovati ispred zgrade Vijeća ministara. Jednostavno ne možemo dopustiti  da problem s migrantima ide samo „preko leđa“ građana Bihaća. Izrazito smo nezadovoljni državnom strategijom u rješavanju ovog problema i bojim se da ćemo neke stvari morati uzeti u svoje ruke", rekao je gradonačelnik Bihaća.

Također je ponovio kako nije lokalna zajednica ta koja treba naći lokaciju za privremeni smještaj migranata.

"To treba uraditi država, jer širom BiH postoje adekvatne smještajne lokacije. Pomalo smo izrevoltirani ovakvim odnosom, da gotovo svi migranti moraju biti smješteni baš ovdje", dodao je Fazlić.

Politički predstavnici grada Bihaća na današnjem sastanku informisali su ministra Mektića da će već sutra biti izdat nalog Gradskoj inspekciji, koja će tražiti od vlasnika objekta da isprazni i zatvori Dom penzionera, u kojem bez kontrole boravi više od 200 migranata. U ovome imaju i podršku Vlade USK-a, a ukoliko bude neophodno tražit će i asistenciju policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije