Gradiška: Ko je kandidatima SNSD-a "navukao" skoro 500 glasova?

Radiosarajevo.ba
Gradiška: Ko je kandidatima SNSD-a "navukao" skoro 500 glasova?
Foto: Facebook / Gradiška: Tabela koja prikazuje razliku glasova nakon novog brojanja

Na društvenim mrežama, najviše na Facebooku, pojavila se informacija o rezultatima ponovnog brojanja glasova na izbornom mjestu Kozinci u Gradišci.

Riječ je o biračkom mjestu 069, gdje je uočena drastična razlika u broju glasova u korist kandidata Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

U opštinskom odboru Srpske demokratske stranke (SDS) u Gradišci, potvrdili su za medije, da su ih njihovi posmatrači koji su bili na ponovljenom glasanju, obavijestili da se nepodudara broja glasova s brojem izašlih na izbore.

Gradiška: Tabela koja prikazuje razliku glasova nakon novog brojanja - undefined

Foto: Facebook: Gradiška: Tabela koja prikazuje razliku glasova nakon novog brojanja

Samo u slučajevima Nebojše Radmanovića, kandidata SNSD-a i bivšeg člana Predsjedništva BiH, te zastupnice SNSD-a u Zastupničkom domu PSBiH Dušanke Majkić, uočena je razlika od čak 60 glasova ponovnim prebrojavanjem.

Slično je u slučajevima Marinka Umićevića, Nenada Stevandića, Branislava Milekića...

Iz općinskog odbora SDS-a su podvukli da je uočena razlika od 425 glasova u korist kandidata SNSD-a za nivo Parlamenta BiH.

U ovoj stranci kažu da su obavijestili centralu stranke, kao i Centralnu izbornu komisiju (CIK) BiH.

I redakcija portala Radiosarajevo.ba u više navrata je kontaktirala CIK BiH kako bismo dobili komentar, ali nisu odgovarali na naše pozive.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije