Građanski savez: Čović krenuo putem Karadžića

Radiosarajevo.ba
Građanski savez: Čović krenuo putem Karadžića
FOTO: GS / Nihad Čolpa

Pozivanjem na odbacivanje presuda za ratne zločine u Bosni i Hercegovini koje je izrekao Međunarodni sud u Haagu Dragan Čović je danas iz Mostara poslao poruku da se služi istom političkom matricom kojom se služio i još uvijek služi osuđeni ratni zločinac Radovan Karadžić, navodi se u saopćenju Građanskog saveza kojim se reagira na usvojenu deklaraciju HNS-a.

HNS usvojio Deklaraciju, pročitajte šta se navodi u ovom dokumentu

"Današnja sjednica Hrvatskog narodnog sabora u Mostaru, koja zapravo nije ništa drugo nego novo sredstvo Dragana Čovića za političku manipulaciju ne samo Hrvata u Bosni i Hercegovini već svih njenih građana, u potpunosti liči na Karadžićevu Skupštinu srpskog naroda u BiH iz 1991. godine, koja građanima BiH nije donijela ništa dobro.

Pozivam međunarodnu zajednicu da hitno reagiraju na ovu opasnu pojavu koja građane ponovo kao i devedesetih uvlači u nacionalizam i sukobe. Izostankom adekvatne reakcije na dosadašnje prijetnje nasiljem Milorada Dodika, te eventualnim novim prešućivanjem na anticivilizacijske poruke koje je Dragan Čović danas uputio iz Mostara, značilo bi da je međunarodna zajednica na istim pozicijama kao i opasni dvojac, te da svi koji vole BiH moraju tražiti nove načine kako da sačuvaju i zemlju i sebe", navodi se u reakciji koju potpisuje Nihad Čolpa, čelnik GS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije