Građani Sokoca: Dodik je o Mladiću prije 20 godina pričao drugu priču

Radiosarajevo.ba
Građani Sokoca: Dodik je o Mladiću prije 20 godina pričao drugu priču
Osim izjava zvaničnika u vezi s presudom ratnom zločincu Ratku Mladiću za genocid i druge najstravičnije zločine, kojom je osuđen na doživotnu robiju, svoje mišljenje iskazali su i građani Sokoca.

Stanovnik Sokoca Dragan Jolović kazao je da je “odluka Haškog tribunala i sve ovo vodila je prema jednoj diktiranoj osobi Srba”.

"Sa Sokoca sam i bio sam u Vojsci RS-a. Milan Jolović mi je rođak”, dodao je.

Drugi stanovnik Sokoca, koji nije želio kazati svoje ime je rekao: "Nije u redu ovo izricanje presude. Nema ljudi bezgrešnih, ali nije u redu ovo sve što se desilo. Ja sam živio u Sarajevu u Pofalićima, tamo sam imao kuću. Izbjegao sam iz Pofalića 17. maja 1992. godine preko brda Zuč. Izvukao sam porodicu, nisam se još vratio dole. Kuća mi je izgorjela. Nema bezgrešnih, ali je ovo prešlo sve granice".

Neimenovani građanin rekao je da "politika mnogo zakuhava stvari u Bosni i Hercegovini danas”.

"Politika koči proces pomirenja. To radi Haški tribunal. Dodik je prije 20 godina potpuno drugu priču pričao o generalu Ratku Mladiću i to su ga zapadne glave nagovarale”, ocijenio je građanin.

Ostali su uglavnom govorili da je presuda Mladiću “sramna i žalosna”.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije