Nastavlja se teror u RS-u: Građani koji su bili ispred suda dobili 500 KM kazne

Radiosarajevo.ba
Nastavlja se teror u RS-u: Građani koji su bili ispred suda dobili 500 KM kazne
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Svi građani koji su prije sedam dana došli ispred Osnovnog suda u Banjoj Luci kako bi dali podršku ljudima kojima se sudilo za dešvanja od 30. decembra 2018.godine, danas su dobili prekršajne prijave sa kaznom od 500 KM.

Perduv: Policija uručuje pozive ljudima koji su jučer bili ispred Suda

"Svi legitimisani upravo dobijaju na kućne adrese prekršajne naloge sa kaznom od 500 KM. Okrivljeni su zbog držanja slike Davida Dragičevića (baš tako piše)!!! Po njima je na taj način održan nezakonit skup. Ljudi su tada samo legitimisani. Nisu upozoreni da rade bilo šta nelegalno. Nelegalno je držati sliku??? Davidovu sliku? Zamislite dokle idu. Poruka svima koji dobiju taj sramni nalog - Ne prihvatajte odgovornost. Potpišite se tamo gdje piše "ne prihvatam odgovornost" i predajte kopiju naloga u Osnovni sud. U svakom slučaju, javite se meni za detaljna uputstva", napisao je Ozren Perduv jedan od članova grupe Pravda za Davida.

Pravda za Davida: Odgođeno suđenje za dešavanja ispred PU Banja Luka

David Dragičević (21) je nestao 18. marta 2018. godine u Banjoj Luci, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkvene u Vrbas. Prema optužnici koju je banjalučko Okružno javno tužilaštvo podiglo protiv nepoznatih izvršilaca, mladić je ili bježao od počinilaca pa pao u Crkvenu ili gurnut u nabujalu rijeku iste noći kada je i nestao.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije