Građani ispred banjalučkog tužilaštva pitali ko je ubio Davida Dragičevića

Anadolija
Građani ispred banjalučkog tužilaštva pitali ko je ubio Davida Dragičevića

"Ko je ubio Davida Dragičevića?", "Koga štitite?" pitali su danas pred banjalučkim Okružnim javnim tužilaštvom građani zajedno sa Davorom Dragičevićem, ocem Davida Dragićevića, mladića iz Banjaluke čiji je nestanak prijavljen 18. marta, a tijelo pronađeno šest dana kasnije.

Davor Dragičević danas je u tužilaštvu podnio dopunu prijave, kakve, kako je rekao, podnosi svaki dan protiv NN izvršilaca za ubistvo njegovog sina.

Građani su se pred tužilaštvom zadržali do 15.30 časova čekajući da tužioci izađu iz zgrade nakon završenog radnog vremena. Prije nego što su se razišli iz zgrade tužilaštva izašlo je nekoliko zaposlenih, a građani su uz zvižduke uzvikivali "Ko je ubio Davida Dragičevića?".

"Očekujem da se u najkraćem mogućem roku Želimir Lepir i Dalibor Vrećo skinu sa slučaja, da dođu  časni i pošteni novi tužioci", kazao je Dragičević.

U više navrata okupljeni građani ispred Tužilaštva pozivali su Lepira i Vreću da siđu i kažu ko je ubio Davida Dragičevića.

"Dao sam svom sinu besu, 5. oktobra ću reći sve što znam, što je prava istina, spustiću podignutu ruku. Ništa me ne interesuje nego istina i pravda za moje dijete koje su  silovali, masakrirali i ubili na najzvjerskiji mogući način", rekao je Davor Dragičević.

On uz grupu "Pravda za Davida" već 148 dana mirnim okupljanjima traži istinu i pravdu. Danas su aktivisti grupe pred Tužilaštvo stavili transparente i svijeće.

"Bez Davida, istine i pravde neću da živim. Što se tiče pripadnika MUP-a interventne, ne znam koga će pozvati, neka dođu nek me ubiju. Moraću prije toga nešto uraditi za svoje dijete. Nemam više kome se obratiti", rekao je Dragičević i dodao da živi za dan da zapali svijeću i odem na sinov grob.

Na pitanje da li će 6. oktobra biti održan veliku skup u Banjaluci, Dragičević je rekao da će to biti mirno okupljanje građana, a da će se on od 5. oktobra preseliti na Trg Krajine, odnosno Davidov trg kako ovo mjesto zovu oni koji ga podržavaju.

"5. oktobar će vrlo brzo doći, petak, pa ćemo vidjeti šta će biti", kazao je on.

Prethodno je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka donijelo naredbu o sporovođenju istrage u slučaju smrti Davida Dragičevića navodeći da postoje osnovi sumnje na ubistvo, te da se David Dragičević utopio u rijeci Crkvena 18. marta oko četiri časa ujutru. Istražnim radnjama utvrđeno je da je u ulici Velbora Janjetovića Janje došlo do verbalnog i fizičkog sukoba između Davida Dragičevića i za sada nepoznatih izvršilaca pri čemu je mladić plašeći se za svoj život, bježao od njih i pao niz strmu obalu rijeke Crkvena ili su ga izvršioci gurnuli u rijeku da bi odmah nakon dospijeća u vodu nastupila smrt.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije