Građani blokirali prolazak mašinerije za gradnju mini hidroelektrane

Radiosarajevo.ba
Građani blokirali prolazak mašinerije za gradnju mini hidroelektrane
Foto: BHRT / Građani blokirali prolazak mašinerije

Radovi na izgradnji male hidroelektrane na rijeci Kruščica trebalo je da budu nastavljeni danas, ali okupljeni građani ne dozvoljavaju teškoj mašineriji da prođe do gradilišta, javlja BHRT.

Na terenu su jake policijske snage, a sukoba sa građanima, za sada, nema. Do nastavka gradnje trebalo bi da dođe uprskos protivljenju lokalne zajednice. Žene Kruščice odlučne su da po svaku cijenu spriječe radove i, kako tvrde, ugrožavanje eko sistema u ovom kraju.

Stanovništvo Kruščice više od godinu dana dežura pored rijeke, a kako je najavljeno danas će veći broj mještana ponovo blokirati most na rijeci Kruščica i na taj način pokušati onemogućiti prolazak građevinskih mašina.

U avgustu prošle godine, na mostu koji su i tada blokirali mještani, policija MUP-a Srednjebosanskog kantona upotrijebila je prekomjernu silu nastojeći spriječiti građane da ne dozvole izgradnju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije