Građane Sarajeva uznemirila jaka detonacija i pomjeranje tla

A. S.
Građane Sarajeva uznemirila jaka detonacija i pomjeranje tla
Foto: Radiosarajevo.ba / Potres se osjetio u starom dijelu Sarajeva

Redakcija Radiosarajevo.ba primila je nekoliko poziva uznemirenih građana Sarajeva, koji su se raspitivali o snažnoj detonaciji koja je potresla glavni grad Bosne i Hercegovine u 22.30 sati.

Potvrde o klasičnom zemljotresu u subotu nije bilo, kako od Federalnog hidrometeorološkog zavoda, tako ni od vodećih svjetskih agencija za detekciju zemljotresa, a zbunjeni su bili i u Opreativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

"Iskren da budem i nas je "zaljuljalo". Detonaciju smo osjetili, ali i dalje smo pri tvrdnji da je riječ o zemljotresu. Zvali su nas i naše kolege s Bjelava i kod njih se zatreslo", kazao je za Radiosarajevo.ba dežurni operativni iz MUP-a KS, 15 minuta iza ponoći.

Građani s kojima smo razgovarali telefonom, koji su se interesirali za informaciju putem našeg portala, sumnjali su da je riječ o "eksploziji plina". Riječ je o građanima Sarajeva s područja Starog Grada.

Više detalja bit će poznato u jutarnjim satima. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije