Gradačac jutros topliji od Mostara: Kakvo će vrijeme biti do petka

Radiosarajevo.ba
Gradačac jutros topliji od Mostara: Kakvo će vrijeme biti do petka
Jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, a i danas je upaljen meteoalarm za područja Mostara, Banje Luke, Trebinja, Foče, Prijedora, Tuzle, Višegrada...

Meteoalarm je upaljen zbog vrelina, ali i grmljavinskog nevremena.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 14 stepeni, Sokolac 15, Bugojno i Ivan Sedlo 16, Livno 18, Jajce, Sarajevo i Srebrenica 19, Sanski Most i Zvornik 21, Banja Luka, Bihać, Grude, Prijedor i Tuzla 22, Bijeljina, Doboj, Široki Brijeg, Stolac i Trebinje 23, Brčko i Mostar 24, Gradačac 25 stepeni.

Bioprognoza: Stabilnije i sunčanije nego proteklih dana, ugodnije tokom prijepodneva, potom će usljed sparnog vremena opšta slika biti lošija, što će uzrokovati jačanje tegoba kod osjetljivih osoba. Preporučljivo je planirane aktivnosti provoditi u jutarnjim satima. Također, neophodno je preduzeti mjere zaštite od vrućine i UV zračenja.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi sa grmljavinom u centralnim, sjevernim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 28 i 33 stepena.

U Sarajevu prije podne sunčano vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti, a lokalno je moguć i pljusak kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 29 stepeni.

U srijedu se očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U većem dijelu zemlje su izgledni pljuskovi i grmljavina. Lokalno su mogući i obilni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 25 i 30°C.

U četvrtak u Bosni će preovladavati pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjerena naoblaka. Očekuje se i slaba kiša ili lokalni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 15°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 24°C, na jugu zemlje od 24 do 28°C.

U petak u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 23°C, na jugu zemlje od 25 do 29°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije