Gračanica: Vatrogasci spasili psa čuvara iz vatre, sekunde ga dijelile od smrti

Radiosarajevo.ba
Gračanica: Vatrogasci spasili psa čuvara iz vatre, sekunde ga dijelile od smrti
Foto: Facebook / Vatrogasci spasili psa čuvara iz vatre

Sinoć oko 1.30 sati Profesionalna vatrogasna jedinica Gračanica je dobila dojavu o požaru u firmi Minoles, nakon čega su gračanički vatroasci intervenisali, te uspješno, uz pomoć kolega iz JKP Komus koji su im dostavili vodu, spriječili dalje širenje požara.

U požaru poslovnog objekta pilane, nije bilo povrijeđenih osoba, a vatrogasci ističu da su uspjeli spasiti psa čuvara koji je bio vezan za proizvodnu halu zahvaćenu požarom.

“Bosanskom tornjaku koji je ozlijeđen u požaru vaterinari su jutros pružili pomoć. Tornjak je bio vezan tik pored hale koja je gorila. Već je počeo goriti i bio je izložen velikom isijavanju topline. Po dolasku naše jedinice spašen je. Sekunde su ga dijelile od smrti. Nadamo se da će biti dobro”, istakli su iz iz Profesionalne vatrogasne jedinice Gračanica.

Materijalna šteta je prema prvim informacijama izuzetno velika, o uzrocima požara više informacija će biti poznato nakon okončane istrage. Vatrogasci su u stanju pripravnosti još uvijek na terenu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije