Grabar-Kitarović poručila iz Žepča: Imam duboke osjećaje prema BiH

Fena
Grabar-Kitarović poručila iz Žepča: Imam duboke osjećaje prema BiH
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je danas u Žepču, gdje je boravila tokom drugog dana službene posjete Bosni i Hercegovini, sve one koji razmišljaju o odlasku da ostanu u svom kraju.

"Odlazak stanovništva posebno mladih ljudi bolna je činjenica i u Hrvatskoj, ali drago mi je da uz to vidimo i puno veselja, optimizma, puno projekata ovdje", kazala je Grabar-Kitarović.

Podsjetila je da je u BiH doputovala zbog svih u BiH, zbog BiH kao druge domovine hrvatskoga naroda, ali kao i susjedne i prijateljske države.

"Ovdje sam vođena ne samo svojom predsjedničkom dužnošću već doista svojim dubokim osjećajima prema BiH, prema njenom narodu, prema svima koji ovdje žive", istaknula je tokom posjete Katoličkom školskom centru "Don Bosco".

Naglasila je da će Hrvatska i dalje pomagati ne samo Hrvate nego sve stanovnike BiH na svim poljima, od zdravstva do privrede da bi se osigurali što bolji uvjeti za sve građane.

Najavila je i da će se dalje raditi na povezivanju Hrvatske i BiH kao dviju prijateljskih država koje će zajedno graditi svoju budućnost u optimizmu i okviru dobrih odnosa.

Direktor Centra Milan Ivančević zahvalio je predsjednici što je odabrala baš ovu obrazovnu ustanovu kao predmet posjete i interesiranja, ali i na sveukupnoj dosadašnjoj pomoći Vlade Republike Hrvatske za podršku pri izgradnji Centra i svih sadržaja koji mu pripadaju.

Tokom posjete Žepču Grabar-Kitarović susreta se s općinskim načelnikom Matom Zovkom kada je razgovarano o prilikama u tom gradu koje, kako je istaknuto mogu biti primjer lokalnim zajednicama kada je u pitanju suživot, saradnja i međusobno uvažavanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije