GPBiH i Europol o stanju na bh. granici i migrantima

Radiosarajevo.ba
GPBiH i Europol o stanju na bh. granici i migrantima
Foto: GPBiH / Učesnici sastanka ocijenili su dosadašnju saradnju GPBiH i Europola uspješnom

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić sa saradnicima, u srijedu je održao sastanak s Miroslavom Liskom, Europolovim oficirom za vezu za BiH, i Branislavom Pavlovićem, šefom Odsjeka za saradnju s Europolom u Sektoru za međunarodnu operativnu policijsku saradnju Direkcije za koordinaciju policijskih organa BiH.

Tokom radnog sastanka, razgovarali su o stanju na bh. granici i aktivnostima GPBiH na sprečavanju ilegalnih migracija i mjerama koje provodi ova policijska agencija u cilju sprečavanja ilegalnih migracija, kao i modalitetima zajedničke saradnje i koordinacije aktivnosti između Europola i GPBiH.

Također, na sastanku su prezentirane i informacije o aktivnostima koje GPBiH poduzima u sprečavanju krijumčarenja ljudi preko naše teritorije u zemlje Evropske unije, kao i drugim oblicima prekograničnog kriminala.

Učesnici sastanka ocijenili su dosadašnju saradnju GPBiH i Europola uspješnom, a usaglašene su i zajedničke aktivnosti u narednom periodu, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije