Govedarica: Tražimo na uvid 41.000 nevažećih glasova za predsjednika RS-a

Fena
Govedarica: Tražimo na uvid 41.000 nevažećih glasova za predsjednika RS-a
Foto: Srpskainfo / Vukota Govedarica
Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica najavio je da će ta stranka zatražiti dodatno brojanje glasova na izborima za predsjednika RS-a, kao i da im se da na uvid oko 41.000 nevažećih glasova za taj nivo vlasti.

"Ne možemo da prihvatmo ovakve izborne podatke, dok se ne utvrdi konačna istina. Tražit ćemo i grafološku analizu", rekao je Govedarica navodeći da ima razloga da sumnja u regularnost izbora.

"Imam osnova da sumnjam da su izbori u dobroj mjeri pokradeni i nisu završeni dok se ručno ponovo ne prebroje svi glasački listići", ustvrdio je on.

To se, kaže, posebno odnosi na veće gradove, Zvornik, Gradišku i još neke.

"Tih 41.000 glasova može da utiče na moj i rezultat kandidatkinje SNSD-a za predsjednicu RS-a Željku", rekao je Govedarica, koji je na izborima za taj nivo vlasti bio kandidat Saveza za pobjedu.

Naveo je da izborna kampanja nije protekla u demokratskoj atmosferi.

Govedarica je uputio primjedne na tok kampanje koju je vodio lider SNSD-a Milorad Dodik, od kojeg su se, kaže, čule mnoge neprihvatljive prijetnje, prema radnicima i penzionerima, kao i onima koji budu glasali za SDS i kandidate te stranke.

Tvrdi da je sada jasno da sve što je dolazilo "iz kuhinje SNSD-a o navodnim nemirima i obojenim revolucijama“, nije tačno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije