Govedarica: Razumijem Dodika, pretpio je teške političke poraze

Fena
Govedarica: Razumijem Dodika, pretpio je teške političke poraze
Fena / Vukota Govedarica
Predsjednik Srpske demokrtska stranka (SDS) Vukota Govedarica rekao da je lider SNSD-a Milorad Dodik s Bakirom Izetbegovićem u"prirodnoj koaliciji“.

Poručio je da je krajnje vrijeme da zaustave strategiju "ja tebe referendumom, ti mene revizijom tužbe protiv Srbije".

"Dodik i Izetbegović su u prirodnoj koaliciji, a to pokazuju zakoni o akcizama o osiguranju depozita, kojima su htjeli da građanima na leđa stave nove namete i uzmu nadležnosti RS u bankarstvu. Dodik je u Mostaru s Izetbegovićem sve to dogovorio i on je taj koji je svojevremeno prepričao sve telefonske razgovore s liderom SDA", tvrdi Govedarica.

Na poziv Dodika da se "uozbilji i pribere“, Govedarica je rekao da je lider SNSD-a "taj koji treba da se pribere", te dodao da ga razumije, budući da je "Dodik pretrpio teške političke poraze i da su ovo njegovi teški politički trenuci“.

Predsjednik SDS-a je dodao da prima platu kao i svaki drugi građanin RS-a i da ona "nije rezultat pljačke, kako to rade neki političari u RS“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije