Vukota Govedarica / "Neće SDS-u politički odmetnici govoriti šta da radi"

11. 02. 2017. u 16:40:00 Fena

Shares:0

Srpska demokratska stranka (SDS) donijet će odluku na koji će se način politički pozicionirati, ukoliko dođe do eventualne „nezakonite i antiustavne odluke“ o pokretanju revizije tužbe BiH protiv Srbije, koja može da izazove potpunu nestabilnost BiH

"Time će biti otvoreno novo poglavlje odnosa, koji nas uvode u krizu u BiH, najveću od Dejtonskog mirovnog sporazuma", rekao je Govedarica.

Nakon sjednice Predsjedništva SDS-a danas u Bijeljni, naveo je da o potezima SDS-a u tom slučaju „neće odlučivati politički odmetnici, multimilioneri, niti političari kradljivci impulsa u RS-u“.

SDS očekuje da se članovi Predsjedništva BiH izjasne da li Sakib Softić ima potpuni kredibilitet da zastupa BiH pred Međunarodnim sudom u Haagu te će u ponedjeljak i zatražiti od srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića da zakaže sjednicu na kojoj će razmatrati pitanje moguće revizije tužbe.

Ukoliko dođe do revizije tužbe, iza koje ne stoje dva člana Predsjedništva BiH i ne doživljavaju Sakiba Softića kao opunomoćenog agenta pred Međunarodnim sudom pravde, BiH će to dovesti u veoma neizvjesnu situaciju.

"Imat ćemo potpunu nestabilnost BiH i cijelog regiona, prenstveno imajući u vidu odnose sa Srbijom", ustvrdio je lider SDS-a i dodao da Izetbegović „mora da zna da BiH nije njegova igračka“.

NEMA KOMENTARA