Govedarica: Ja sam pobijedio, neću da šutim

Radiosarajevo.ba
Govedarica: Ja sam pobijedio, neću da šutim
Foto: Srpskainfo / Vukota Govedarica

Predsjednik SDS Vukota Govedarica obratio se građanima koji su glasali u nedjelju.

"Poručujem ono što je rekao jedan od uglednih profesora banjalučkog Univerzitera, a to je da ishod izbora treba da odlučuju glasači, a ne oni koji ih broje. Ove izbore su odlučili brojači, a ne glasači. Ja sam izabran za predsjednika RS. Ovaj izborni proces još nije završen. Tražimo brojanje svih glasova koji su stigli u CIK. Hoćemo da utvrdimo istinu", rekao je Govedarica na konferenciji za novinare.

On je rekao da se broj nevažećih glasačkih listića za predsjednika RS povećao na 42.500 i da taj broj može da odluči izbore.

Govedarica je rekao da ima informacije da se pojavio višak glasačkih listića i upitao da li to znači da je štampano više listića nego što je bilo obavezno, piše srpskainfo.com.

"Znamo da su se listići štampali u firmi u Laktašima, u Atlantiku. Deprimira nas odnos SNSD u kampanji. Dodik se na neprimjeren način obraćao javnosti. Građani RS ne treba da trpe njegove ucjene i prijetnje. Prijetio je penzionerima, zdravstvenim radnicima, zaposlenim u Gacku. Prijetio je mladim ljudima porukom da im je sve džaba ako nemaju stranačku kartu", poručio je Govedarica.

Ako imamo 42.500 nevažećih i ako je razlika 23.000 glasova, onda ti listići mogu da utiči na rezultat, objasnio je on.

"Neko je zaslužio da završi u zatvoru zbog izbornih prevara", dodaje Govedarica.

Kaže da je zvao Obrena Petrovića, da vidi da li je prenesena tačno njegova izjava, ali da se Petrović nije javio na telefon, jer je u inostranstvu.

"Ako se mene pita, a mislim da me se itekako pita, nema razgovora sa vođom režima u RS, koju je mene i SDS targetirao kao terorističku organizaciju, a to nije uspio ni Paddy AShdown ni Alija Izetbegovića – poručio je Govedarica.

Još jednom je poručio da je on izabran za predsjednika RS, ali da je pokraden.

"Ognjen Tadić je prećutao izbornu krađu, ne znam iz kojih razloga. Ja neću da prećutim ", kaže Govedarica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije