Goran Čerkez: Nisam primio vakcinu u Beogradu

9
Radiosarajevo.ba
Goran Čerkez: Nisam primio vakcinu u Beogradu
Foto: Čitalac / Beogradski sajam

"Jesam, bio sam u Beogradu, ali vakcinu nisam primio."

Komentira ovo u izjavi za portal Radiosarajevo.ba Goran Čerkez, član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravstvo FBiH.

Čerkeza smo pozvali za komentar nakon što su se u javnosti pojavile njegove fotografije nastale navodno u Beogradu, na mjestu gdje se obavlja vakcinacija (stigle su i na adresu portala Radiosarajevo.ba).

"Nisam primio ni kad su prve stigle, pa sam u '90 minuti' fasovao teški oblik COVID-a od kojeg se još oporavljam", govori nam Čerkez, pa dodaje, "te i ne mogu primiti vakcinu".

Čerkez je u Beogradu bio sa suprugom i prijateljima.

Na slikama koje su dostavljene medijima vidi se, navodno, i Mirza Čelik, ali od njega zasad nema komentara.

Činjenica jeste da mnogi građani odlaze u Srbiju kako bi primili vakcinu koja, doslovno, život znači.

U našu zemlju stigla je tek samo "sića" od cjepiva. Nešto donacija i nešto kroz COVAX mehanizam; RS je uspio nabaviti i nešto ruskih vakcina mimo ovoga. Federacija još uvijek nije uspjela u nakani da zbavi dodatne vakcine.

Sve u svemu, ovo što je stiglo nije ni blizu dovoljno za brojke koje su potrebne da bi se stekao kolektivni imunitet.

Kad li će BiH vidjeti scene koje gledamo proteklih dana u Izraelu, koji je na putu da pobijedi COVID, pitanje je na koje još uvijek nema odgovora...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije