Gojer pisao Inzku: Hrvatski narodni sabor veliča Herceg-Bosnu i fašizam

Fena
Gojer pisao Inzku: Hrvatski narodni sabor veliča Herceg-Bosnu i fašizam
Bh. reditelj i književnik Gradimir Gojer pozvao je danas visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Valentina Inzka u otvorenom pismu da hitno reagira u okviru datih mu bonskih ovlasti na objavljene dokumente Hrvatskog narodnog sabora.

Kako je napomenuo u saopćenju, veličanje Herceg-Bosne i neskriveno stajanje na stranu presuđenog i od Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju okarakteriziranog i nazvanog udruženim zločinačkim pothvatom ne može se prešutjeti.

"Ovdje se radi o veličanju fašizma. Ponovno veličanje udruženog zločinačkog pothvata i neprihvaćanje odluka Haškog tribunala vodi daljem zaoštravanju i međunacionalnim zategnutostima u BiH", stav je Gojera.

Stoga je pozvao Inzka da pokaže da ima snage obračunati se s nositeljima fašisoidnih tendencija u Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ), jer kad stvari izmaknu kontroli bit će kasno i nitko ga neće moći opravdati za nečinjenje u ovom politički preozbiljnom trenutku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije