Gojer Inzku: Vama je kao nejasno zašto Dodik pravi vojsku u okrilju policije?

Fena
Gojer Inzku: Vama je kao nejasno zašto Dodik pravi vojsku u okrilju policije?

Akademik Gradimir Gojer, redatelj i književnik u otvorenom pismu visokom predstavniku u BiH Valentinu Inzku napisao je da je 'ponižavajuće  po inteligenciju i zdrav razum ono što je OHR saopćio 19. aprila u pogledu problematike vezane za formiranje pričuvnog sastava policije Republike Srpske'.

Oglasio se OHR o formiranju rezervnog sastava policije u RS-u

'Vama je kao nejasno zašto Milorad Dodik pravi vojsku u okrilju policije. Zato ću, da bih vam pojasnio stvari, napomenuti da je za genocid počinjen u Srebrenici okrivljena i osuđena, pored vojnih formacija i policija Republike Srpske. Dakle radilo se o zločinačkoj formaciji u ratu. Sad takvoj, potencijalnoj vojnoj (!!!) formaciji treba i pričuvni sastav. Ako vam, gospodo, nije ni sada jasno ekspliciraću dalje: to je izravan atak na međunarodno priznatu državu Bosnu i Hercegovinu, to je prijetnja za svakog Bošnjaka i Hrvata u Republici Srpskoj, to su postrojbe koje nastaju na logici genocidne politike i nacionalističkog koncepta.

To što tolerirate retoriku Milorada Dodika, koji jasno i glasno govori protiv opstanka, odnosno o nestanku države Bosne i Hercegovine, ne služi vam na čast, ali to što mirno promatrate nastajanje potencijalnih vojnih formacija koje će sutra biti upotrebljene protiv građana ove zemlje i pri tom govorite da vam nije jasno za šta bi trebale služiti jedinice Rezervnog sastava policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS, to je već uvreda svakog prosječno inteligentnog Bosanca i Hercegovca. Stidite se teksta kojim ste se oglasili!", kaže Gojer u otvorenom pismu koje je uputio OHR-u.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije