Gimnazijalci skupljaju novac za drugare kako bi mogli otići na ekskurziju

Anadolija
Gimnazijalci skupljaju novac za drugare kako bi mogli otići na ekskurziju
Učenici banjalučke Gimnazije tokom ove sedmice organizirali su "Sedmicu umjetnosti" s ciljem da što više učenika pokaže svoje umjetničko umijeće, ali i da pomognu drugarima koji nisu u mogućnosti da plate matursku ekskurziju.

Sinoć je u holu Gimnazije održana javna debata na temu Ukus formira tržište, odnosno Vječna borba između turbofilka i rokenrola.

"Sedmica umjetnosti" otvorena je na dramskoj večeri gdje su učenici izveli predstavu sačinjenu od osam jednočinki, odnosno dijelova.

Ulaz na večeri u "Sedmici umjetnosti" gimnazijalci naplaćuju po jednu KM, a ko želi, može dati i više.

"Prema našim informacijama, ima više od deset učenika koji neće moći da plate svoju ekskurziju, što nam je jako žao. Tokom prve večeri skupili smo oko 200 KM, nadamo se da ćemo ispuniti naš cilj, s obzirom na to da su pred nama još četiri večeri", rekao je Nikola Bundalo, organizator "Sedmice umjetnosti" i pozvao građane da podrže njihovu akciju.

Večeras će u Gimnaziji biti otvorena izložba fotografija učenika, dok će učenici koji pišu poeziju predstaviti svoja djela publici. Za četvrtak, u okviru filmske večeri, planirana je premijera autorskog filma filmske sekcije "Moje ime je vrijeme".

U petak će biti održano plesna večer, gdje će prezentirati domaće i strane plesove, a kruna sedmice, prema riječima organizatora, je u subotu za kada je zakazana "svirka" tri gimnazijska benda, nakon kojih će nastupiti i DJ dvojac.

Program u Gimnaziji počinje svako veče u 19.30, osim u subotu kada je će bendovi nastupati od 20.30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije