Nekoliko članova Glavnog odbora SDP-a BiH napustilo sjednicu

Fena
Nekoliko članova Glavnog odbora SDP-a BiH napustilo sjednicu
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Sjednica Glavnog odbora SDP-a BiH

Nekoliko članova Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine napustilo je današnju sjednicu u Sarajevu jer im, kako tvrde, nije omogućena diskusija o predloženim zaključcima Predsjedništva stranke.

Sjednicu su, između ostalih, napustili Emir Zlatar, Miro Lazović, Esad Zgodić i Zoran Mikulić.

To je novinarima potvrdio član GO SDP BiH Emir Zlatar, koji je istaknuo da diskusije nije bilo ni o zaključku Predsjedništva stranke koji se odnosio na formiranje novog saziva vlade u Tuzlanskom kantonu.

Pojasnio je da su članovi Kantonalnog odbora SDP Tuzla tražili da oni odlučuju o tome s kime će pregovarati o novom sazivu vlade, ali diskusija o tome nije omogućena.

"Nisam siguran da se ovako radilo ni u okviru Komunističke partije i danas je SDP izgubio prefiks demokratski", kazao je.

Na prvobitno predloženom dnevnom redu nije bilo tačke o sedmom redovnom kongresu stranke, ali je ta točka danas naknadno uvrštena, što je za Zlatara potpuno neprihvatljivo.

Predsjednik GO SDP BiH Saša Magazinović potvrdio je prethodno novinarima da je predloženo da 7. redovni kongres stranke bude organiziran 8. juna u Sarajevu.

Nakon ovakve odluke nekoliko članova Glavnog odbora data je pauza u zasjedanju tog stranačkog tijela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije