Glavni centar u Zetri: Sve je spremno, brojanje glasova počinje večeras

Radiosarajevo.ba
Glavni centar u Zetri: Sve je spremno, brojanje glasova počinje večeras
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Glavni centar za brojanje glasova u Zetri

Glavni centar za brojanje glasova i ove će godine biti u Zetri, u Sarajevu.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba posjetila je jutros Centar, u kojem će raditi skoro 400 ljudi. U toku su završne pripreme, a, kako nam je potvrđeno, brojanje počinje večeras, u 18 sati.

Centrom  rukovodi direktor Ermin Kos, a njegovi zamjenici su Željko Biloš, Tatjana Trifković i Adi Agić. Sve imenovane osobe imaju višegodišnje izborno iskustvo, rečeno je ranije iz Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine.

Centar za brojanje glasova ove će godine biti pod video nadzorom. Četiri kamere će cijelo vrijeme pratiti proces, a riječ je o pilot projektu koji će se narednih godina koristiti i za biračka mjesta.

U Centru će se vršiti brojanje više kategorija glasačkih listića.

Pored toga što će se vršiti prijem i kontrola biračkog materijala, zatim prijem, kontrola i unos podataka sa redovnih glasačkih mjesta, obradit će se i glasački listići birača BiH koji su glasali na nepotvrđenim glasačkim listićima, glasovi birača koji su glasali putem mobilnog tima, zatim glasovi osoba koje su, unutar BiH, glasale glasale u odsustvu (za općinu prebivališta iz 1991.), ili u diplomatsko-konzularnim predstavništvima ili putem pošte.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije