Genjac: SDA će stav o imenovanju Božovića imati u četvrtak

Fena
Genjac: SDA će stav o imenovanju Božovića imati u četvrtak
Foto: Fena / Halid Genjac

Stranka demokratske akcije (SDA) imat će do četvrtka stav o pitanju imenovanja Mlađena Božovića za ministra ljudskih prava i izbjeglica u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

To je novinarima kazao generalni sekretar ove stranke Halid Genjac nakon sastanka predstavnika SDA, među kojima je bio i Denis Zvizdić, s članovima Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) koje su zastupali Zoran Tegeltija i Nebojša Radmanović.

Upitan šta je problem u vezi s imenovanjem Mlađena Božovića, Genjac je kratko odgovorio da to pitanje treba rješavati u međustranačkim konsultacijama.

On smatra da su sastanci poput današnjeg potrebni vid konsultacija među strankama, ne samo između SDA i SNSD-a, te napominje da je razgovarano o nizu pitanja kandidiranih za narednu sjednicu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Zoran Tegeltija je nakon sastanka rekao novinarima da on ne vidi problem u vezi s imenovanjem Mlađena Božovića i podsjeća na raniji dogovor partnera u vlasti da podršku treba da dobiju kandidati koji prođu provjeru SIPA-e i Centralne izborne komisije BiH.

I Tegeltija smatra da je današnji sastanak bio uspješan, kao i da bi tim slijedom, naredna sjednica Predstavničkog doma, o kojoj je najviše i razgovarano, po njegovim riječima, trebalo da protekne u dobroj atmosferi.

O samom pitanju imenovanja Mlađena Božovića nije bilo previše riječi, dodao je on, potvrdivši da će SDA, prema onome što se čulo na sastanku, imati stav do četvrtka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije