FUP: Prilikom protesta nanesene teške tjelesne povrede Zoranu Čegaru

Radiosarajevo.ba
FUP: Prilikom protesta nanesene teške tjelesne povrede Zoranu Čegaru
FOTO: Radiosarajevo.ba / Policija ispred Parlamenta FBiH
Federalna uprava policije (FUP) oglasila se saopćenjem za javnost povodom jučerašnjih dešavanja ispred zgrae Parlamenta FBiH kada je Hajriz Doglod napao komandanta podrške pri Jedinici za zaštitu lica i objekata FUP-a Zorana Čegara.

Kako se navodi u saopćenju, jučer je prilikom izvršavanja redovnih poslova i zadataka iz nadležnosti FUP-a, a koje se odnose na zaštitu štićenog objekta Parlamenta  Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu, oko 17:45 sati za vrijeme zasjedanja Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, jedan broj osoba je pokušao nasilno ući u zgradu Parlamenta FBiH, a one su učestvovale na protestima ispred zgrade Parlamenta F BiH.

"U tim okolnostima osoba inicijala D.H (1968) iz Zenice, izvršila je fizički napad  na  policijske službenike neposredno na ulazu u objekat Parlamenta F BIH, te  je tom prilikom nanijela teške tjelesne povrede načelniku Sektora uniformisane policije Federalne uprave policije, kojem je ukazana ljekarska pomoć na Klinici uregentne medicine UKC-a Sarajevo", stoji u saopćenju FUP-a.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 359. Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti KZ FBiH,  policijski službenici MUP Kantona Sarajevo su uhapsili osobu inicijala D.H.(1968) iz Zenice,  protiv koje je nakon kriminalističke obrade podnijet Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Osoba D. H je  evidentirana  kao višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela Nasilničko ponašanje, izazivanje opće opasnosti pucanjem iz vatrenog oružja, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a koja je 2013. godine zbog većeg broja izvršenih  krivičnih djela bila predmetom kriminalističke obrade Federalne uprave policije.

"Također želimo informirati javnost da Specijalna policijska jedinica Federalne uprave policije, dana 17. aprila 2017 godine, nije uopće bila angažirana u okviru osiguranja,  niti je vršila bilo kakve aktivnosti u vezi sa istim", navodi se u saopćenju Federalne uprave policije (FUP).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije