FUCZ: Pronađeno nekoliko neeksplodiranih ubojitih sredstava

Fena
FUCZ: Pronađeno nekoliko neeksplodiranih ubojitih sredstava

Iz Javnog preduzeća "Vodovod" d.o.o. Bihać, stigla je obavijest da su usljed obilnih padavina u proteklom periodu povećani vodostaji na izvorištima Klokot, Privilica, Trbljenik, Ostrovica i Toplica, ujedno i mutnoća vode, pa se korisnicima sa tih izvorišta preporučuje prokuhavanje vode prije upotrebe za piće.

U Srednjobosanskom kantonu dobrovoljno vatrogasno društvo "Stari Vitez" i dalje vrši odvoz pitke vode u mjesne zajednice Ahmiće, naselje Pirići, a DVD "Vitez" u naselje Nadioci.

 Federalna uprava civilne zaštite angažirala je tim "A" Tuzla za uklanjanje NUS-a, vršio je uklanjanje NUS-a na području općina Banovići i Doboj Istok, a tim "B" nastavio je proces deminiranja na zadatku "Pribitkovići 3.", na području općine Banovići.

Mašinski tim FUCZ-e i "B" tim za deminiranje Žepče nastavili su proces deminiranja na zadatku "Kalesija Grad - Olanovica 1 d", na području općine Kalesija.

U Jajcu je pronađeno jedno neeksplodirano ubojno sredstvo, također i u Općini Vitez na lokalitetu Crveno Brdce.

Iz Policijske stanice Hadžići jučer je u 11.50 stigla prijava da je u ul. Anđelka Lažetića bb, u šahtu, u blizini Tehničko remontnog zavoda, pronađeno više komada ručnih bombi i municije.

O primljenoj informaciji obaviješteni su pripadnici Tima za UES Federalne uprave civilne zaštite, koji su navedeni NUS uklonili u toku jučerašnjeg dana, saopćeno je iz FUCZ.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije