Fotografija ratnog zločinca na Starom mostu, Mostarci šokirani

Radiosarajevo.ba
Fotografija ratnog zločinca na Starom mostu, Mostarci šokirani
Foto: Screenshot / Slobodan Praljak izvršio samoubistvo u sudnici

Novi sramotan čin u Mostaru! Na Starom mostu navodno je postavljena fotografija ratnog zločinca Slobodana Praljka.

Fotografija ratnog zločinca na Starom mostu - undefinedScreenshot: Fotografija ratnog zločinca na Starom mostu

Naime, fotografiju je 29. novembra, na godišnjicu presude u slučaju Prlić i ostali, objavio portal Grude.com, tvrdeći da "slika generala zavijorila na Starom mostu."

Portal navodi kako se "vidi da nekoliko mladića drži sliku generala Herceg-Bosne i jednog od najvećih intelektualaca u Hrvata?!"

Nekoliko portala iz Hercegovine bliskih HDZ-u je proteklih dana prenijelo navedenu fotografiju.

Međutim, još uvijek nije poznato da li je fotografija autentična ili se radi o fotomontaži, o čemu postoje špekulacije u Mostaru.

U gradu na Neretvi se zasada još uvijek niko nije oglasio o ovom incidentu.

Mostar sinoć slavio osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka

Podsjetimo, prije dvije godine Haški sud izrekao je osuđujuće presude šestorici Hrvata iz BiH u predmetu “Prlić i ostali”. Bivši predsjednik Vlade Hrvatske zajednice Herceg-Bosne Jadranko Prlić osuđen je na 25 godina zatvora, ministar odbrane Bruno Stojić na 20 godina zatvora, dvojica načelnika stožera HVO-a Slobodan Praljak i Milivoj Petković na po 20 godina, zapovjednik Vojne policije HVO-a Valentin Ćorić na 16 godina, a načelnik Odjela za zarobljene Berislav Pušić na 10 godina zatvora.

Praljak je zajedno sa Jadrankom Prlićem, Brunom Stojićem, Milivojem Petkovićem, Valentinom Ćorićem i Berislavom Pušić, osuđen za udruženi zločinački poduhvat, zločine protiv čovječnosti, kršenje zakona ili običaja ratovanja i teške povrede Ženevskih konvencija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije