Forto: Počeli smo da slušamo građane, dobili smo 1.000 poruka

Radiosarajevo.ba
Forto: Počeli smo da slušamo građane, dobili smo 1.000 poruka
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Edin Forto

Stanje u Kantonu Sarajevo se mijenja, ali ne osjete svi promjene. Ima tendenciju da izrazito vjeruje Elmedinu Konakoviću, a radnici u zdravstvu su iznijeli nerealne zahtjeve, riječi su koje je Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo izgovorio gostujući u emisiji Dan uživo na N1.

"Stanje u Kantonu Sarajevo se mijenja, ko ne osjeti promjenu ne primjećuje, ja iskreno vjerujem da se mijenja. Ono što je najvažnije - kada smo imenovani 26.12 - to je da promijenimo način na koji građani vide politiku i Vladu. Da se osjeti promjena, da se duh sarajevski vrati u Sarajevu, da ljudi više gledaju na Sarajevo, da budu ponosni što su tu", poručio je Forto.

"Infrastrukturne stvari koje treba promijeniti, deponija Smiljevići - nešto što 20 godina stoji zapušteno ne može preko noći promijeniti. Počeli smo da slušamo građane. Dali smo Viber broj, rekli uslikajte nam divlju deponiju - mi ćemo reagirati. Mi smo to uradili. Preko 1.000 poruka je bilo u prvoj sedmici", naveo je premijer KS.

Kazao je kako se građani s pravom žale na smrad deponije, ali ona je tu postojala i prije rata.

"Onda od 2010. do 2016. - nastupila je obustava finansiranja. To ne možete ostaviti bez investiranja. 2016 je to bila zapuštena deponija. Vlada prethodnika je počela investirati, ali treba vremena. U ovom trenutku - tender je u toku za širenje plohe, postavljanje folija. Tender će biti gotov do kraja oktobra, ulaže se milion KM do februara. Tokom zime će se raditi", poručio je Forto.

Ostatak gostovanja na N1 i šta je sve govorio premijer KS o ministrici Bogunić, javnom prijevozu... pročitajte OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije