Forto: Nabavljamo prečištače zraka za vrtiće, policajci dobivaju zaštitne maske

Radiosarajevo.ba
Forto: Nabavljamo prečištače zraka za vrtiće, policajci dobivaju zaštitne maske
Foto: Twitter / Edin Forto

Premijer Vlade KS Edin Forto zajedno sa ministrima danas je održao sastanak sa predstavnicima međunarodne zajednice o problemu zagađenosti zraka u glavnom gradu BiH.

Premijer KS kazao je nakon sastanka da je ovom prilikom dogovorena nabavka prečišćivača zraka za vrtiće i zaštitnih maski.

Forto je istakao da je jedan od najvećih problema kada je loš zrak u pitanju upravo u implementaciji te pomoći građanima.

Kako je kazao, bitno je podizati svijest kod građana Kantona Sarajevo o ovom problemu. Forto je kazao da je jedan od najvećih problema kada je loš zrak u pitanju u implementaciji i u pomoći građanstvu. Bitno je, kako je kazao, podizati svijest kod građana Kantona Sarajevo o ovom problemu.

"Ono što smo dogovorili i ono s čim ćemo odmah krenuti u implementaciju jeste finansiranje za pročišćavanje zraka za sve vrtiće JU 'Djeca Sarajeva'. Također, obezbijedili smo finansiranje za maske koje ćemo dati javnim uposlenicima koji zbog svog posla moraju boraviti napolju. Posebno se to odnosi na policajce“, naglasio je Forto nakon sastanka.

Ovaj projekat implementirati će se uz pomoć Razvojnog programa Ujedinjenih nacija. Forto je dodao kako su predstavnici međunarodne zajednice pohvalili dosadašnji rad Vlade KS, te da je sve što je do sada Vlada uradila i isplanirala da uradi u 2020. godini daleko ispred svih vlada do sada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije