Formiran Operativni štab akcije "Srebrenica 2018"

Fena
Formiran Operativni štab akcije "Srebrenica 2018"

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH formirala je Operativni štab akcije „Srebrenica 2018“ povodom vanrednog osiguranja obilježavanja 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima „Sigurne zone UN-a Srebrenica“ i ukopa identificiranih žrtava genocida iz jula 1995. godine.

Direkcija, kao koordinator aktivnosti vanrednog osiguranja, poduzima sve neophodne mjere i radnje u cilju nesmetanog obilježavanja 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima „Sigurne zone UN-a Srebrenica“ i ukopa identificiranih žrtava genocida iz jula 1995. godine, koje će biti održano 11. jula ove godine, saopćeno je iz Direkcije.

Pored pripadnika Direkcije, kao koordinatora provođenja aktivnosti vanrednog osiguranja, u radu štaba učestvuju i pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, Oružanih snaga BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu, Granične policije BiH, Službe za poslove sa strancima BiH, EUFOR-a, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Federalne uprave policije i nadležnih kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova.

Pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, u suradnji sa svim partnerskim agencijama za provođenje zakona u BiH, provode mjere i radnje planiranom dinamikom, te rade na prikupljanju sigurnosno interesantnih informacija neophodnih za učinkovito planiranje ljudskih i materijalno-tehničkih resursa s ciljem stvaranja preduslova za nesmetano održavanje navedenog skupa – saopćeno je iz Direkcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije