FMUP, FUP i MUP: Sigurnosna situacija zadovoljavajuća

Anadolija
FMUP, FUP i MUP: Sigurnosna situacija zadovoljavajuća
/ FOTO: MUP ZDK
'Stanje sigurnosti u oblasti kriminaliteta i javnog reda i mira u Federaciji BiH je zadovoljavajuće.'

Ocijenjeno je na današnjem sastanku u Bihaću federalnog ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare i direktora Federalne uprave policije Dragana Lukača sa ministrima i policijskim komesarima kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova na kojem su prisustvovali i predstavnici OHR-a.

Na sastanku je razmatrano stanje sigurnosti na području Federacije BiH za april 2016. godine.

Zaključak svih učesnika sastanka je da određeni uspjesi u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, koji su evidentni u statističkim podacima i izvještajima policijskih agencija na nivou Federacije BiH, nisu na adekvatan način prezentirani u javnosti.

"Stiče se pogrešan dojam da je broj otkrivenih i rasvijetljenih krivičnih djela doveo do drastičnog pogoršanja u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, pri čemu se ne uzima u obzir da je povećanje broja evidentiranih krivičnih djela u direktnoj vezi sa kvalitetnijim i efikasnijim radom kriminalističkih istražitelja u istraživanju i dokumentovanju ove grupe krivičnih djela", navedeno je iz MUP-a FBiH.

Posebna pažnja učesnika sastanka usmjerena je na pogoršanje stanja u oblasti sigurnosti cestovnog saobraćaja, gdje su učesnici sastanka donijeli zaključak o izradi posebnih akcionih planova radi provođenja preventivnih ali i represivnih aktivnosti na poboljšanju u ovoj oblasti.

Današnji sastanak je iskorišten za usaglašavanje prijedloga narednih aktivnosti policijskih agencija kako bi se poboljšalo ukupuno stanje sigurnosti na području Federacije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije