Feraget: Vrši se pritisak na Vrhovni sud FBiH, danas sastanak sa predsjednikom

F. Z.
Feraget: Vrši se pritisak na Vrhovni sud FBiH, danas sastanak sa predsjednikom
Foto: Dženan Kriještorac / Dragičević, Memić i Feraget

Advokat porodice Memić - Ifet Feraget i otac ubijenog Dženana Memića - Muriz Memić, danas će u Sarajevu održati sastanak sa predsjednikom Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine - Miloradom Novkovićem.

Prema informacijama do kojih su došli Ifet Feraget i Muriz Memić na Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine vrši se pritisak da se poništi presuda Kantonalnog suda u slučaju Dženan Memić (presuda Ljubi i Bekriji Seferović).  Porodica Memić tvrdila je od samog početka da je Dženan ubijen, a da je istraga namjerno odvedena u pogrešnom smjeru. Utvrđeno je kako nema dokaza da je došlo do saobraćajne nesreće u Velikoj aleji 8. februara 2016. godine, te da povrede na tijelu Dženana Memića ne odgovaraju onima iz saobraćajne nesreće.

"Ja sam se javno oglasio jer su do mene došle informacije kako se vrši pritisak na Vrhovni sud FBiH da se ukine presuda Kantonalnog suda u slučaju Memić (oslobađajuća presuda Ljubi i Bekriji Seferoviću), jer se tako kupuje vrijeme. Ukoliko se zaista to desi to bi bilo ravno saučesništvu na nivou cjelokupnog pravosuđa", rekao je uoči sastanka za Radiosarajevo.ba  Ifet Feraget.

Feraget bi se trebao sutra sastati sa Reinhardtom Priebeom, pravnim savjetnikom Europske unije koji je od Johannesa Hahna dobio zadatak da ispita rad bh. pravosuđa. Danas bi se Priebe trebao sastati i sa Milanom Tegeltijom, čiji komentar do završetka ovog teksta nismo dobili.

"Ja očekujem poziv Priebea. Mislim da mu ja mogu jedini predstaviti situaciju onakvom kakva jeste", rekao je Feraget.

Ko je čovjek koji dolazi zavesti red u pravosuđe Bosne i Hercegovine

Komesar za evropsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannes Hahn sastao se u četvrtak s majkom Davida Dragičevića, Suzanom Radanović, i ocem Dženana Memića, Murizom Memićem. Razgovor su obavili u prostorijama Delegacije Evropske unije u Sarajevu, a između ostalog bilo je riječi o vođenju istraga u slučajevima stradanja dvojice mladića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije